Prešovský tréner Trtík pred žrebom osemfinále PVP nešpekuluje

24.11.2008 Celý región

Bratislava 24. novembra (TASR) - Prešovskí hádzanári spoznajú už v utorok ďalšiu zastávku na svojom aktuálnom putovaní pohárovou Európou.
Po splnení cieľa v podobe obsadenia 3. priečky v základnej skupine Ligy majstrov, bude Tatran pokračovať v osemfinále Pohára víťazov pohárov. Utorňajší žreb vo viedenskom hoteli Gartenhotel Altmannsdorf určí dvojice nielne v PVP, Pohári EHF a Challenge Cupe, ale rozhodne aj o zložení nadstavbových skupín LM.
Tréner Prešova Rastislav Trtík si síce mená možných osemfinálových súperov už naštudoval, odmietol však špekulovať nad pozitívnymi, či negatívnymi možnosťami. "Ja takéto úvahy príliš nemusím. Samozrejme, že sú tam tímy, ktoré patria medzi abslútnu európsku elitu a tímy, ktoré sú celkom hrateľné. Vždy sa dá však ťažkého súper zaskočiť a naopak zlyhať s papierovo slabším. Bude to mať v rukách šťastena, " zdôraznil kouč, ktorého tím sa stretne s niektorým z osmičky postupujúcich z 3. kola PVP. Najtvrdšími orieškami by mali byť dánsky Kolding, španielsky Valladolid, či nemecký Nordhorn, ktorého dres oblieka aj bývalý prešovský hráč a reprezentačná opora Peter Kukučka, či ďalší člen národného tímu Csaba Szücs. Slovákov majú v kádri aj ďalší dvaja účastníci osemfinále z koša národných pohárových víťazov - za švajčiarsky Kadetten Handball Schaffhausen hrá pivot Andrej Petro a za maďarský Dunaferr SE už dlhé roky chytá Richard Štochl.
Trtík, ktorého v pondelok s tímom čakal predohrávaný zápas českej extraligy v Jičíne, sa ešte raz vrátil aj k bilancii šiestich vystúpení v najprestížnejšej kontinentálnej klubovej súťaže. "Myslím si, že s účinkovaním v LM môžeme byť spokojní, lebo v priebehu troch mesiacov sa nám podarilo prebudovať herný prejav tímu a najmä zaviesť aktívnejšiu obranu. Napríklad v záverečnom zápase s Kodaňou sme vyrukovali aj s obranou 2-4, čo od nás nikto nečakal a určite sme s ňou súpera zaskočili. Splnili sme cieľ a obsadili tretie miesto, nebolo to však ľahké, lebo v kľúčovom meraní síl s Belehradom nám chýbali Radčenko s Tumidalským. Pekár s Huňadym však záskok zvládli bravúrne a musím vyjadriť kompliment nad výkonom celého družstva. Práve v takýchto situáciách sa prejavuje skutočná sila kolektívu, " chválil svoju družinu Trtík, pre ktorého je to prvá sezóna na lavičke Tatrana.

Tímy pred žrebom osemfinále PVP:
Osmička z 3. priečok základných skupín LM: Hammarby IF (Švéd. ), HC Bosna Sarajevo (BaH), HC Metalurg Skopje (Mac. ), TATRAN PREŠOV (SR), Steaua MFA Bukurešť (Rum. ), Haukar Hafnarfjördur (Isl. ), ZMC Amicitia Zürich (Švajč. ), Pick Szeged (Maď. )

Osmička z 3. kola PVP: KIF Kolding Elite A/S (Dán. ), Pevafersa Valladolid (Šp. ), Paríž Handball (Fr. ), HSG Nordhorn (Nem. ), Dunaferr SE (Maď. ), HCM Constanta (Rum. ), HC Kaustik Volgograd (Rus. ), Kadetten Handball Schaffhausen (Švajč. )
 

Vyberte región